Veress Jenő: Lottóötös

MNO
2011. 05. 07. 9:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veress Jenő: Azt olvasom a Népszavában – éppen ennek a lapszámnak az utolsó oldalán –, hogy nem lottózhat, aki munkanélküli segélyt kap. Egy ilyen esetért jól meg is büntették a játéktársaságot. Persze nem nálunk, hanem Németországban. Ott ugyanis az a törvény, hogy „a fogadóirodáknak meg kell akadályozniuk olyan személyek fogadását, akiket láthatólag beteges játékszenvedély hajt, vagy anyagi lehetőségükön felül költenek szerencsejátékra”. Ilyen például a munkanélküli segélyen élő is. Mondhatjuk úgy is, hogy a náluk így valósul meg a magyar szociális kártya ideája. Árnyalatnyi különbségek persze vannak. Mert a csóró germánnak is van pénze, de nem vehet érte szelvényt. A csóró magyarnak meg nem adunk pénzt, nehogy azt vegyen rajta, amit akar.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011. május 7.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.