180-nal repesztett a honvédelmi miniszer

Robert Kalinák volt belügyminiszter, az ellenzéki Smer alelnöke a TA3 szombati vitaműsorában mutatta be azokat a felvételeket, melyeken látszik: Lubomír Galko (SaS) védelmi miniszter autója a megengedett sebességhatárt jócskán túllépve minimum 180 kilométeres sebességgel száguld az autópályán. Kalinák a videót azután mutatta be, hogy Galko a mentelmi jog megszüntetésének témája kapcsán kijelentette: minisztersége 10 hónapja alatt csupán kétszer használt megkülönböztető jelzést, egyszer a vezérkar ülésére sietett, másodszor pedig egy dugóban rostokolt.

MNO
2011. 06. 11. 17:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt belügyminiszter szerint azonban a videó május 5-én készült, mikor a védelmi tárca vezetője a 99 éves Ján Samuel Strcula, Szlovákia legidősebb tábornokának kitüntetése után igyekezett vissza az SaS sajtóértekezletére. „Pártjának sajtóértekezlete miatt használt megkülönböztető jelzést, 200 kilométeres sebességgel közlekedett, és veszélyeztette a közúti forgalmat” – rótta fel Kalinák Galkónak.

Galko azonban kijelentette: nincs problémája azzal sem, ha a miniszterek mentelmi jogát is felfüggesztik. Elmondása szerint ő tisztességes ember, nincs köze korrupciós ügyekhez, soha nem lopott el semmit, és nem bántott senkit. „Ezt ön soha az életben nem mondhatja el magáról többé” – mondta Kalináknak.

(bumm.sk)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.