200 hidrogénüzemű járművet gyártanak

A vártnál egy évvel korábban, már 2014-től megkezdi a Daimler a hidrogénüzemű, üzemanyagcellás gépjárművek sorozatgyártását – jelentette be szerdán este az igazgatóság elnöke.

MNO
2011. 06. 02. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kecskeméten Mercedes-autógyárat létesítő stuttgarti vállalat egyelőre kis szériában gyárt hidrogénüzemű járműveket, és összesen 200 elkészítését tervezi. Az első példányokat már leszállították a német, amerikai és norvég megrendelőknek.

Folyamatban van az üzemanyagtöltő állomások kiépítése is. Jelenleg harminc ilyen töltőállomás található Németországban, szakértők szerint a széles körű ellátáshoz ezer ilyen létesítményre lenne szükség. Egy kút kiépítése egymillió euróba kerül a Daimler számításai szerint. A világon jelenleg kétszáz hidrogéntöltő állomás található.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.