3-4 éven belül megduplázódhat a hozzáadott érték

Várhatóan augusztusban adják át a Miskolchoz közeli felsőzsolcai ipari park újabb, 42 hektárnyi, teljes infrastruktúrával ellátott területét, a beruházás 492 millió forintba került.

MNO
2011. 06. 12. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M30-as autópálya, a 3-as és a 37-es számú főutak közvetlen közelében lévő 103 hektáros ipari park fejlesztésére azért volt szükség, mert már csak 8 hektár infrastruktúrával ellátott beépíthető szabad terület maradt, ugyanakkor a gazdasági válság enyhülésével érezhetően fokozódott a befektetői érdeklődés a miskolci térség iránt – mondta Szász Csaba, a Felsőzsolcai Ipari Zóna Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Észak-Magyarországi Operatív Program 50 százalékos támogatásával, 492 millió forintból megvalósuló projekt eredményeként a régióban működő, illetve letelepülni kívánó, gyártó, beszállító, valamint feldolgozó és szolgáltató vállalkozások számára korszerű telephelyi feltételek teremtődnek – tette hozzá.

Az ügyvezető igazgató szerint a megnövekedett érdeklődés nemcsak az ipari park kedvező földrajzi elhelyezkedésének, a mérsékelt telekáraknak, hanem a környéken rendelkezésre álló, ipari termelési tapasztalattal rendelkező képzett munkaerőnek is köszönhető.

Jelenleg mintegy félszáz vállalkozás található az ipari parkban, amelyek csaknem 700 embert alkalmaznak. A fejlesztéseknek köszönhetően mind a foglalkoztatottak száma, mind az itt lévő vállalkozások által termelt bruttó hozzáadott érték 3-4 éven belül megduplázódhat – vélekedett Szász Csaba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.