30 szakember dolgozik majd az új központban

Átadták az Alois Dallmayr Kft. tolnai áruautomata-fejlesztő és technológiai központját, a 305 millió forintos beruházással elkészült létesítmény mechatronikai és telekommunikációs fejlesztéseket végez a cég számára.

MNO
2011. 06. 29. 14:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 40 százalékos európai uniós támogatással épült központot szerdán Wolfgang Wille tulajdonos jelenlétében Dános Gábor ügyvezető igazgató és Sümegi Zoltán, Tolna polgármestere adta át. A 6200 négyzetméteres területen álló 1600 négyzetméteres központban a számítástechnikát, az elektronikát és a gépészetet egyesítő mechatronikai fejlesztéseken dolgoznak majd – mondta Dános Gábor. Hozzátette: a kft. eddig is több újítást vezetett be a szolgáltatás, az árazás, a hibaelhárítás területén. Ezek között említette a mobiltelefonos vásárlás lehetőségét, illetve hogy az összes kávéautomata adatait meg tudják jeleníteni egy internetes felületen partnereik számára.

A tolnai létesítményben harminc fejlesztő és műszaki szakember, informatikus dolgozik majd, ezen túl lehetőséget kínálnak a betelepülésre környékbeli cégeknek is, amelyek a fejlesztések folyamatosságát biztosíthatják. A tolnai telephely az Alois Dallmayr Kaffee OHG cégcsoport kelet-közép-európai tagjai számára is nyújthat innovatív szolgáltatásokat – tette hozzá a cégvezető. Az országszerte több mint ötezer kávéautomatát üzemeltető – a cég közlése szerint piacvezető kávészolgáltató – Alois Dallmayr Kft. 2010-ben kétmilliárd forintot meghaladó árbevételt ért el, a franchise rendszerben dolgozókkal együtt mintegy háromszáz főt foglalkoztat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.