30 százalékot követel a Greenpeace + Képek

A Greenpeace 30 százalékos kibocsátáscsökkentést követel Magyarországon és az Európai Unióban (EU-ban) egyaránt – közölte a környezetvédelmi szervezet szerdán.

MNO
2011. 06. 29. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Greenpeace szerdán délelőtt a Lánchíd mellett a Dunán egy stilizált jégtáblát úsztatott lefelé, amelyen „klímamenekültek” csimpaszkodtak, és egy „Ne jegeljétek a klímavédelmet, 30 százalékos kibocsátáscsökkentést most!” feliratú transzparenst tartottak. Szerdai közleményük szerint az akcióval a soros magyar uniós elnökség utolsó előtti napján arra hívták fel a figyelmet, hogy az unió és Magyarország még mindig késlekedik a magasabb klímavédelmi célok támogatásával, holott gazdaságilag is ez lenne a legracionálisabb választás.


A múlt heti Környezetvédelmi Tanácsülés eredménytelen lezárása is azt mutatja, hogy az unió még mindig késlekedik, hogy növelje az üvegházhatású gázok kibocsátáscsökkentési céljait. Pedig egy kis bátorság a gazdaság fellendítéséhez, a munkahelyteremtéshez, valamint a válságból való sikeres kilábaláshoz is megfelelő eszköz lehetne – idézi a közlemény Stoll Barbarát, a Greenpeace klíma és energia kampányfelelősét.


Fotók: Reuters


Felhívta a figyelmet arra,hogy a 30 százalékos kibocsátáscsökkentési célt álláspontjuk szerint könnyű elérni, mivel a jelenleg érvényben lévő 20 százalékos célszám plusz erőfeszítés nélkül is teljesül, hiszen már 2009-ben 17,3 százalékkal alacsonyabb volt az EU kibocsátása az 1990-es bázisév szintjéhez képest.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.