3,6 millióval többet követelt az uzsorás

Őrizetbe vettek egy zsaroló uzsorást a rendőrök Nyíregyházán – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.

MNO
2011. 06. 23. 7:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fülöp Gergely a még múlt pénteken történt elfogásról elmondta: a rendőrök egy kölcsön százezer forintos törlesztésének átvételekor érték tetten az uzsorást, akit zsarolás bűntettének megalapozott gyanújával vettek őrizetbe, mert többször bántalmazta a hitelkérőt, és azzal fenyegette, hogy megöli, ha nem törleszt rendesen.

A százados hozzátette, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a férfi évek óta rendszeresen adott kamatos kamatra kölcsönt egy ismerősének. A középkorú hitelkérő – elmondása szerint – 3,6 millió forinttal többet fizetett vissza, mint amennyi kölcsönt kapott. Az uzsorás mégis többször bántalmazta és megfenyegette. A gyanúsított szabadlábon védekezhet az ellene indított eljárás során.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.