A cunami sem tudta elsodorni + Képek

A japán parlament alsóháza csütörtökön elutasította az ellenzéknek Kan Naoto kormányfő ellen benyújtott bizalmatlansági indítványát.

MNO
2011. 06. 02. 7:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban a kormányzó Japán Demokratikus Párt több képviselője is úgy nyilatkozott, hogy kész támogatni a javaslatot. Ők azt rótták fel a miniszterelnöknek, hogy nem volt képes hatékonyan elhárítani a természeti katasztrófát, amely a Fukusima-1 atomerőművet érte. A párton belüli szakadást Kan Naotónak azzal sikerült elkerülnie, hogy megígérte: önként távozik tisztségéből, ha egyenesbe jutnak a márciusi földrengés és szökőár helyreállítási munkálatai.

Ennek időpontját azonban nem jelölte meg. Hozzátette ugyanakkor, hogy amint ezek a kérdések rendeződtek, szeretné, ha feladatait a fiatalabb generáció venné át. A miniszterelnök egyben elismerte azokat a hibákat, amelyeket elkövetett, s ezekért bocsánatot kért.




Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.