A dzsessz nagyágyúi a színpadon

Ismét nagy nevekkel örvendezteti meg látogatóit az idén 45. alkalommal jelentkező, pénteken kezdődő montreux-i nemzetközi dzsesszfesztivál.

MNO
2011. 06. 30. 5:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műfaj számos nagyágyúja július 16-ig összesen 32 koncertet ad, amelyekre a szervezők mintegy 220 ezer vendéget várnak.

A fesztivált Carlos Santana gitárvirtuóz és John McLaughlin nyitja meg az Auditorium Stravinskiban, mialatt a Miles Davis Hallban a The Skatalines és Jimmy Cliff lépnek fel. Santana egyébként egy nappal később szólókoncertjén adja elő legnagyobb slágereit, majd július 3-án B. B. King blueslegenda koncertjén vendégelőadóként is fellép.

A fesztiválon a Miles Davis Hallban ad koncertet Liza Minnelli is, aki aztán július 17-én a bécsi dzsesszfesztiválon is tiszteletét teszi a Staatsoperben.

A Svájcban ritkán koncertező Andreas Vollenweider hárfaművész is fellép Montreux-ben. Rajta kívül olyan ismert zenészek előadásait élvezheti a közönség, mint Herbie Hancock, Paul Simon, Sting, az Arcade Fire, Dr. John, George Benson, Randy Crawford, Youssou N’Dour, Diana Krall és Paolo Nutini.

Zárásként a Deep Purple brit rockcsapat ad koncertet egy ötvenfős szimfonikus zenekar kíséretében. A zenekar 1969-es, a londoni Royal Albert Hallban adott koncertjét elevenítik fel a különleges fellépés alkalmával.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.