A görögök újra sztrájkba lépnek

Újabb széles körű sztrájkot tartanak szerdán a szakszervezetek Görögországban, tiltakozván a kormány megszorító intézkedései ellen.

MNO
2011. 06. 14. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 24 órás munkabeszüntetés érinti egyebek mellett a vonatokat, a kompokat, a minisztériumokat, az állami vállalatokat – például az elektromos műveket –, valamint több bankot. Zárva lesznek az iskolák, a kórházakban csak sürgősségi ellátást végeznek, és sztrájkolnak majd az újságírók is. A légi irányítók viszont ezúttal nem vesznek részt a sztrájkban.

A magángazdaságban dolgozók vezető szakszervezete (GSEE), valamint az ADEDY közszolgálati szakszervezeti szövetség mellett a főként az interneten szervezkedő „Felháborodott polgárok” csoportja is részt vesz az akcióban. Ők egyébként már több mint három hete mindennap megjelennek Athénban a parlament épülete előtt és a politikusokat szidalmazzák.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.