A gyerekeknek sem kegyelmeztek a fegyveresek

Radikális iszlamisták rajtaütöttek a tálibok ellen fellépő két törzsi vezető házán hétfő hajnalban Pakisztán északnyugati, Afganisztánnal szomszédos részén; négy embert, köztük egy gyereket megöltek, hat másikat megsebesítettek – közölte a helyi kormányzat.

MNO
2011. 06. 20. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyjából egyidejűleg több mint 80, gránátokkal és gépkarabélyokkal felfegyverkezett fegyveres rohanta le a nagy tekintélynek örvendő törzsi vének házát. Egyikük életveszélyesen megsebesült a támadásban, 12 éves fiát és két testőrét megölték. Életét vesztette egy nő is, akinek a személyazonosságát nem sikerült megállapítani.

A másik törzsi vezető nem sérült meg, de a támadók megölték a fiát, a fivérét és az unokaöccsét, és megsebesítettek két nőt, aki a házában lakott. A két támadás Mohmand körzetben történt, abban a törzsi övezetben, amelyet az Afganisztánban és Pakisztánban is aktív tálib lázadók bázisként használnak. A két törzsi vezető egy tálibellenes szövetség tagja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.