A kormány támogatja az Eb-rendezést

A kormány támogatja a Magyar Vízilabda Szövetségnek a 2014. évi vízilabda Európa-bajnokság megrendezésére vonatkozó pályázatát.

MNO
2011. 06. 01. 9:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erről szóló, Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt határozat kedden jelent meg a Magyar Közlönyben, így a döntés a közzétételét követő napon, vagyis ma (június 1.) hatályba lépett. Ennek értelmében a kormány vállalja, hogy a Nemzeti Sportközpontok Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központjához tartozó Hajós Alfréd, Széchy Tamás és Császár–Komjádi Sportuszodát az olimpiai központok vagyonkezelésének feladatait ellátó sportigazgatási szerv, a Nemzeti Sportközpontok felújítja 2013. november 30-ig.

A Magyar Vízilabda Szövetség részére egymillió eurónak megfelelő összegű állami támogatást biztosít, amely az európai szövetség részére a 2014. évi vízilabda Európa-bajnokság marketingjogai 50 százalékáért fizetendő összeg fedezeteként használható fel úgy, hogy a szövetséget a keletkező nyereségből a támogatás arányában befizetési kötelezettség terheli a központi költségvetés számára.

A kormány az állami támogatás felhasználása tekintetében elszámolási kötelezettséget, a fel nem használt rész tekintetében visszafizetési kötelezettséget állapít meg, a költségvetési forrás jogszerű felhasználását a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellenőrzi. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) ugyancsak szerdai közlése szerint az uszodafejlesztés költségkalkulációja mintegy 800 millió forint. A NEFMI dokumentumában az is szerepel, hogy a kormánydöntés jelzi: a 2012. és 2013. évi költségvetés tervezésekor számolni kell az Eb megrendezésével, illetve biztosítani az érintett sportuszodák modernizálásához szükséges pénzügyi fedezetet.

A Magyar Vízilabda Szövetség sikeres pályázata nyomán Budapestnek május 13-án ítélte oda a 2014-es női és férfi Eb rendezési jogát a kontinentális szövetség, a LEN.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.