A líbiai háború befejezéséről tárgyalnak

A líbiai háború befejezéséért teendő erőfeszítésekről kezdett tanácskozni vasárnap a dél-afrikai Pretoriában az Afrikai Unió (AU) öt afrikai államfőből álló különbizottsága – jelentette a helyszínről az AFP.

MNO
2011. 06. 26. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államfők nem nyilatkoztak megbeszélésük elkezdése előtt, de a dél-afrikai külügyminisztérium közölte, hogy egy reménybeli tűzszüneti megállapodásról és a humanitárius segélyek célba juttatásának biztosításáról lesz szó a Mohamed Uld Abdelaziz mauritániai elnök vezetésével megalakított bizottságban, amelynek tagja Jacob Zuma dél-afrikai, Denis Sassou-Nguesso kongói, Amadou Toumani Touré mali és Yoweri Museveni ugandai elnök.

Az AU kidolgozott egy úgynevezett útitervet a konfliktus megoldására, és ezt Moamer el-Kadhafi líbiai vezető el is fogadta, de a felkelők nem. A tervben tűzszünetről és egy átmeneti időszakról van szó, amelynek végén demokratikus választásokat tartanának. Az AU június 30-án az Egyenlítői-Guinea-i Malabóban rendezi meg 17. csúcsértekezletét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.