A támogatásoknak köszönhetően háromezer ember jut munkához

A Munkaerőpiaci Alapból rendelkezésre álló 5 milliárd forintos keret több mint kétszeresére, mintegy 11 milliárd forintra érkezett igény a Nemzetgazdasági Tárca mikro-, kis- és középvállalkozások számára, munkahelyteremtő beruházások támogatására kiírt pályázatán – mondta Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár szerdán Szegeden.

MNO
2011. 06. 29. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi évekhez képest komoly érdeklődés – 2010-ben a 2 milliárd forintos keretet kétszer kellett megpályáztatni – azt mutatja, hogy a vállalkozások körében is kedvező volt a kormány új munkahelyteremtési koncepciójának fogadtatása – mondta a politikus, a színházi díszletek készítésével foglalkozó Scabello Bt. támogatási szerződésének aláírása előtt.

Míg a korábbi pályázatok során akár 150 százalékos fedezetet is elvártak a pályázó vállalkozásoktól, idén a 15 millió forint alatti támogatást elnyerő cégek könnyített feltételekkel juthattak pénzhez, ez a hátrányos helyzetű térségekben akár a beruházás összegének 70 százalékát is fedezte – hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: az egy álláshelyre jutó támogatás összege elérte a 2,2 millió forintot. A pályázati támogatásnak köszönhetően országosan mintegy 3 ezer ember juthat álláshoz az elsődleges munkaerőpiacon, főként a termelő szférában – közölte Czomba Sándor.

Polner Eörs, a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója elmondta, a megyében 37 vállalkozás pályázott sikerrel, az elnyert 321 millió forintnyi támogatás 192 új munkahely létrehozását és 622 állás megőrzését teszi lehetővé. A cégek az új álláshelyek közel 80 százalékára regisztrált munkanélkülit vesznek föl. A színházi díszletek építésével a nemzetközi piacokon is sikert elérő, 1992-ben alapított szeged-tápéi Scabello Bt. 27 millió forintos beruházással – melyből 14,5 milliót pályázati támogatás fedez – 27 fős foglalkoztatotti létszámát tízzel növeli – mondta Tóth Kázmér ügyvezető.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.