A tanároknak is tizenkét hónapos évet kell átélniük + Videó

Elítéli a nemzeti erőforrás miniszter, hogy egyes intézmények határozott idejű szerződésekkel foglalkoztatják a pedagógusokat, akiknek így a nyári szünet idejére nem kell fizetést adniuk. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter erről a Hír Televízió Kontraszt című műsorában beszélt.

MNO
2011. 06. 20. 5:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a hírTV felvételét!


A tanév idejére szóló foglalkoztatás problémájára korábban a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hívta fel a figyelmet, az érdekképviselet szerint országosan tanárok ezrei maradnak fizetés nélkül a nyári hónapokra. – A tanárok éppúgy 12 hónapos évet kell, hogy a fizetésükből átélhetővé tegyenek, mint a többiek. A nyári szabadság is tele van olyan munkákkal, ami miatt nyilván megfelelő bérezésre igényt tarthatnának, úgyhogy ezt ha az önkormányzatok meg tudják tenni, akkor valószínűleg a jogi alap megvan. Elítélendő, hogy ez így történik – jelentette ki a Kontrasztban Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.