A volt IMF-vezér a szocialistákat hívogatja telefonon?

A francia Szocialista Párt több vezető politikusát is felhívta múlt héten Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt francia vezérigazgatója, aki állítólagos szexuális bűncselekménye miatt jelenleg házi őrizetben él New Yorkban – írta legfrissebb számában a Le Nouvel Observateur. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/786178" target="_blank">• DSK: a rendőrség nem tud semmilyen DNS-mintáról </a></strong><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/786082" target="_blank">• DSK: már 400 szál virágot gyűjtöttek a szobalánynak </a></strong><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/785940" target="_blank">• Strauss-Kahn nem akarta, hogy mások is osztozzanak rémálmában</a></strong>

MNO
2011. 06. 03. 11:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia baloldali hetilap értesülése szerint a letartóztatásáig a jövő évi francia elnökválasztás legesélyesebbnek tűnő baloldali jelöltje egyebek mellett beszélt Martine Aubry főtitkárral és Laurent Fabius volt miniszterelnökkel is. Ez utóbbi „nagyon harcra késznek” találta a lemondott IMF-vezért.

Az Europe 1 kereskedelmi rádió úgy tudja, hogy Strauss-Kahn több olyan vezető szocialista politikussal is beszélt, akik a párt június végi előválasztásán biztosan őt támogatták volna az elnökjelöltségre. Meg nem nevezett források szerint a velük folytatott beszélgetések „tisztán barátiak” voltak, Strauss-Kahn nem akart politikáról beszélni és nem is adott tanácsot híveinek abban a kérdésben, hogy helyette kire szavazzanak.

A rádió arra is emlékeztetett, hogy Strauss-Kahn felesége, a volt televíziós újságíró Anne Sinclair rendszeresen beszél Aubryval, a PS vezetőjével. A nemi erőszak és annak kísérlete vádjával szigorított házi őrizetben lévő Strauss-Kahnnak a bíróság nem tiltotta meg a telefon használatát. Amerikai jogi szakértők szerint ugyanakkor nem tanácsos ezt a kommunikációs lehetőséget igénybe venni, mert azt feltehetően a rendőrség lehallgatja, és a per során felhasználhatja a vádlott ellen.

A volt IMF-vezért, korábbi francia pénzügyminisztert azzal a gyanúval vették őrizetbe, hogy a New York-i Sofitel szállóban erőszakoskodott az egyik szobalánnyal. Legközelebb június 6-án kell megjelennie a bíróság előtt, hogy nyilatkozzon arról, bűnösnek vallja-e magát az ellene felhozott hét vádpontban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.