A zöldszervezet elállt a keresettől

Megszüntette a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság május 26-án a győri Audi-gyárbővítés miatt a Tiszántúli Természetvédők Társulata (TTT) által indított pert, mivel a zöldszervezet elállt a keresettől – erősítette meg az MTI-nek szerdán a Kisalföld.hu információját Boros Katalin sajtótitkár.

MNO
2011. 06. 01. 17:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál a hírt Czechmeister Mónikára, az Audi Hungaria helyettes kommunikációs vezetőjére hivatkozva közölte. Az MTI április 28-án számolt be arról, hogy a TTT megtámadta a beruházással érintett terület egységes környezethasználati engedélyének kiadásáról szóló másodfokú határozatot. Zsák Ferenc Tibor, a társulat elnöke az MTI-nek akkor elmondta: kérelmezik a határozat megsemmisítését, a végrehajtás felfüggesztését, és előzetes döntéshozatalt kérnek az ügyben eljáró bíróságtól.

Álláspontjuk szerint a végzés eljárási hibákat tartalmaz, emellett megsérti egyebek között a Natura 2000-re vonatkozó kormányrendeletet, amely a beruházás alternatív helyszíneinek teljes körű vizsgálatát írja elő a beruházó számára. Az elnök korábbi tapasztalatokra hivatkozva kétségbe vonja a beruházási területen lévő növény- és állatfajok áttelepítésének sikerességét is, amelyre az Audi jelentős összegeket költ. A Kisalföld.hu-nak szerdán arról is beszámolt, hogy a rendőrség vesztegetés megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Tiszántúli Természetvédők Társulatának vezetője ellen.

Bartha László őrnagy, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője a portált úgy tájékoztatta, hogy egy multinacionális cég feljelentése alapján indult bűnügyben az NNI 2011. május 30-án vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás alá vonta és egyben őrizetbe vette Zs. F. debreceni lakost. A nyomozást felügyelő ügyészség indítványa ellenére az illetékes bíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását nem látta indokoltnak, így Zs. F. szabadlábon védekezhet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.