Amerika is megkapja a magáét?

Az Egyesült Államok leminősítését helyezte kilátásba csütörtöki londoni figyelmeztetésében a Moody’s Investors Service arra az esetre, ha nem sikerül hamarosan dűlőre jutni az állami adósságlimit emeléséről folyó vitában.

MNO
2011. 06. 02. 20:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi hitelminősítő csütörtök este Londonban közölte, hogy ha az adósságplafon emelésének kérdésében a következő néhány hétben nincs érdemi előrelépés, akkor a cég várhatóan osztályzatrontást valószínűsítő felülvizsgálat alá veszi az amerikai kormányadósság besorolását, amely jelenleg a lehetséges legjobb, „Aaa” szintű. A Moody’s szerint ezt az amerikai szuverén adósságtörlesztés esetleges „rövid ideig tartó” leállásának „nagyon csekély, de emelkedő kockázata” indokolná. A hitelminősítő közölte, hogy jóllehet „teljes mértékben” számított a „politikai perlekedésre” a törvényesen rögzített felső adósságlimit emelése előtt, azonban a szembenálló felek olyan „mélyre ásták be magukat”, ami minden várakozáson túlmegy. Ha ez a helyzet nem változik a következő hetekben, a Moody’s felülvizsgálat alá veszi az amerikai adósbesorolást – áll az elemzésben. Az Egyesült Államokat immár két nagy hitelminősítő fenyegeti osztályzatrontással; nemrégiben a Standard & Poor’s negatív kilátást adott az amerikai besorolásra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.