Amerika Kína ellen Afrikában

Az amerikai külügyminiszter ötnapos afrikai látogatást kezdett pénteken, hogy népszerűsítse az Egyesült Államok gazdasági partneri programját, amellyel Kína terjeszkedését akarja korlátozni.

MNO
2011. 06. 10. 18:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hillary Clinton útjának első állomása Zambia, majd Tanzániában és Etiópiában kívánja nyomatékosítani Barack Obama amerikai elnök törekvését a szorosabb gazdasági kapcsolatokra, amelyek olyan széles területeken, mint az AIDS elleni küzdelem vagy az élelmiszer-biztonság fokozása, segítséget nyújtanak.

„A kereskedelem növelése az egyik leggyorsabb módja a gazdasági növekedés fokozásának, a fejlesztés ösztönzésének és az afrikai szegénység mérséklésének” – nyilatkozta Johnnie Carson külügyi államtitkár-helyettes.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.