Andris Berzins nyerte meg az elnökválasztást

A kihívó Andris Berzins nyerte meg a lett elnökválasztást csütörtökön, legyőzve a hivatalban lévő Valdis Zatlers államfőt, aki néhány napja a parlament feloszlatását célzó kezdeményezésével tette tönkre újraválasztási esélyeit.

MNO
2011. 06. 02. 16:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bankvezérből képviselővé lett, 66 éves Berzins 53 voksnyi egyszerű többséggel nyert a százfős parlament második szavazási fordulójában, miután az első fordulóban nem született döntés. A választás esélyesének széles körben Zatlerst tartották egészen múlt szombatig, amikor azzal vádolta meg a tavaly ősszel választott rigai parlament törvényhozóit, hogy engedékenyek voltak a korrupcióval szemben, és népszavazást kezdeményezett a parlament feloszlatására.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.