Az „Egyszerű állam” célja, hogy együttműködés legyen

A bürokráciacsökkentést célzó program második, középtávú ütemének beavatkozási területeit többek között az adózás, a számvitel, a jogalkotási kérdések, a mikro- és kisvállalkozások, a pályáztatás és a vállalkozói jogviták költségcsökkentésében jelölte meg Cséfalvay Zoltán kedden Budapesten.

MNO
2011. 06. 14. 17:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért felelős államtitkára erről az „Egyszerű állam” elnevezésű konzultáció félidei értékelésén beszélt a tárca honlapján közzétett közlemény szerint. Mint az államtitkár elmondta, a konzultáció célja, hogy érdemi párbeszéd kialakításával együttműködés alakuljon ki a kormány és a vállalkozások között, amelynek sikere mind a vállalatok, mind az állam, mind a fogyasztók érdeke.

A kormány 2011. április 20-án hirdette meg bürokráciacsökkentő programját, amelynek célja, hogy a magyarországi vállalkozásokat sújtó, az európai átlaghoz képest háromszoros mértékű terheket az uniós szintre csökkentse, és ezáltal növelje a kkv-k versenyképességét. Az első, 105 milliárd forintos tehercsökkentés intézkedéseit a kormány a szakmai szervezetekkel együttműködve már kidolgozta, a második, 400 milliárd forintos cselekvési terv kidolgozása érdekében 2011. június 2-án egy hónapos konzultációsorozat indult. A több mint 30 helyszínen megrendezendő konzultáció lehetőséget ad a vállalkozásoknak arra, hogy javaslatokat tegyenek a bürokráciacsökkentés irányaira.

A konzultációsorozattal egy időben elindult az www.egyszeruallam.hu internetes oldal is, ahol bárki küldhet hozzászólást, javaslatot. A konzultációsorozat további állomásai, valamint a konferenciákról készült összefoglalók a www.egyszeruallam.hu oldalon megtalálhatók.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.