Az ELTE-sek adták a legtöbb vért

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) nyerte idén a felsőoktatási intézmények országos véradóversenyét, amelynek eredményét kedden, a véradók világnapján hirdették ki.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/790687" target="_blank"><strong>• 138 liter vért adott a szerb férfi</strong></a>

MNO
2011. 06. 14. 14:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az V. Országos Felsőoktatási Versenyen az ezer fő alatti kategóriában a nyíregyházi Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskola, az 1000 és 10 ezer közöttiek versenyében a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola végzett az első helyen. A bázisiskolák versenyében az általános iskolák kategóriában Hevesből a HVNOI Körzeti Általános Tagiskola, a középiskolák közül a kisteleki Térségi Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény Rózsaliget Kollégium nyert.

A megmérettetésre idén 32 felsőoktatási intézmény és 20 bázisiskola nevezett – közölte a Magyar Vöröskereszt kedden az MTI-vel. A véradók világnapján országszerte közel ötven helyszínen tartott véradást a Magyar Vöröskereszt.

Rendhagyó véradási és adománygyűjtési akciót tart a Catch Chemotox és a Magyar Vöröskereszt „Ne a szúnyogoknak add a véred” mottóval július 30-ig. A www.catchchemotox.hu/veradas oldalon a szervezők szerdán egy számlálót helyeznek el, és minden regisztráció után 100 forintot utalnak a Magyar Vöröskereszt számlájára addig, amíg 1 millió forint össze nem gyűlik.

A véradók világnapját június 14-én ünneplik az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a Nemzetközi Vöröskereszt, a Véradók Szervezeteinek Szövetsége és a Nemzetközi Vértranszfúziós Társaság javaslatára. E napon született ugyanis az osztrák származású, amerikai Karl Landsteiner Nobel-díjas orvos, a vércsoportok felfedezője.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.