Az fb kifogásolhatónak tartja a jegybank tavalyi gazdálkodását

Több szempontból is kifogásolhatónak tartja a jegybank tavalyi gazdálkodását a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága (fb), a testület szerint nem megfelelő a gazdálkodás transzparenciája, és az átláthatóságot segítő ellenőrzési munkát az MNB vezetése nem kellően támogatja.

MNO
2011. 06. 14. 15:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az fb kedden jelentette meg a jegybank tavalyi gazdálkodásáról szóló jelentését az Országgyűlés honlapján. Ebben egyebek között azt állapították meg, hogy a jegybanki költséggazdálkodás egyes elemei nem megfelelőek. Az MNB 2010-ben is folytatott bérpolitikája figyelmen kívül hagyta az állami takarékossági irányelveket, és főleg a vezetők bérezésénél egyre jobban eltér az MNB által viszonyítási alapul választott kereskedelmi banki bérezéstől. A jegybank kommunikációval összefüggő ráfordításai indokolatlanul magasak, a külső megbízások egy részét az illetékes szakterület is el tudná látni – olvasható az fb jelentésében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.