Az ikertornyoknál ad koncertet Bocelli

Két koncerttel emlékezik meg Andrea Bocelli világhírű tenor a tíz évvel ezelőtti terrortámadásban megsemmisült New York-i ikertornyok áldozatairól. <br /><br />

MNO
2011. 06. 29. 15:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A New York-i Filharmonikusokkal fellépő 52 éves olasz operaénekes szeptember 10-én az Avery Fisher Hall koncerttermében, 15-én pedig a Central Parkban lép fel.

Az első előadáson, amelyet egy helyi rádió élőben közvetít, és felvételről másnap a PBS köztelevízió is sugároz, Gustav Mahler Feltámadás című II. szimfóniája szerepel műsoron.

Michael Bloomberg, a metropolis polgármestere elmondta, hogy nagy örömmel fogadják Bocelli visszatérését a városba. A szeptember 15-i, Central Parkban sorra kerülő koncertnek az énekes lesz a főszereplője. „Kulturálisan emlékezetes esemény lesz” – ígérte a polgármester, aki úgy vélte, hogy maga a szabadtéri helyszín is a világ egyik legelragadóbb „színpada”.

A koncertről készült felvételt később DVD-kiadásban is forgalomba hozzák. Bocelli rendszeres szereplője az amerikai koncerttermeknek. Korábban fellépett a Madison Square Gardenben és a Carnegie Hallban is. Mindig nagy élmény számára, ha az Egyesült Államokban énekelhet – mondta a La Repubblica című olasz napilap szerdai számában.

A tenor 2002-ben a Ground Zerónál is fellépett. Mint felidézte: megrázó élmény volt a tragédia színhelyén állni. Akkor az Ave Mariát énekelte az áldozatok emlékére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.