Az LMP üzent

Karácsony Gergely szerint az LMP két változtatással el tudná fogadni az előadó-művészeti törvény módosítását célzó indítványt.

MNO
2011. 06. 11. 13:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP parlamenti frakcióvezető-helyettese, a kulturális és sajtóbizottság alelnöke szombaton Pécsett, sajtótájékoztatón azt mondta: ha a szakmai grémiumokat összefogó Nemzeti Előadó-művészeti Érdekegyeztető Tanácsnak lesz érdemi befolyása a döntésekre, és a független, alternatív színjátszás garanciákat kap a költségvetési támogatásra, frakciója megszavazza a javaslatot. Megítélése szerint enélkül a rendszer ki van téve a politikai beavatkozás lehetőségének, és az LMP attól tart, hogy a módosítás egy politikai játszma részévé teheti az előadóművészeket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.