Azért gyújtotta fel, mert „szégyenítette őt a falubeliek előtt”

Megkezdődött annak a penészleki férfinak a büntetőpere szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon, aki tavaly megverte, benzinnel lelocsolta, majd felgyújtotta élettársát.

MNO
2011. 06. 29. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádhatóság G. Ferencet életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. A tárgyaláson ismertetett vádirat szerint a pár 2010. március 1-jén egyik ismerősük tanyáján italozott, ahonnan a férfi az esti órákban hazament. A nő az éjszakát a tanyán töltötte, és a hajnali órákban tért haza élettársa lakására. Megérkezése után a vádlott előbb felelősségre vonta éjszakai kimaradása miatt, majd a tornácon többször ököllel megütötte. A középkorú asszony a bántalmazások elől az udvarra menekült, ott azonban a vádlott utolérte és tovább ütlegelte, majd a földre került asszonyt megrugdosta. Ezután az 50 éves férfi egy kannából benzinnel lelocsolta a földön fekvő nő lábát és alsótestét, majd egy öngyújtóval meggyújtotta. A nő ruhája égni kezdett a combján. A férfi hirtelen megijedt, levette a sértettről a kabátját és azzal oltotta el a tüzet. A férfi ezt követően azzal küldte be élettársát a házba, hogy fürödjön meg és tegye rendbe magát, majd távozott. A nő gyalog ment a hat és fél kilométerre lévő faluba; a rendőröket és a mentőket a polgármesteri hivatal munkatársai riasztották.

Az orvosszakértői vélemény szerint az asszony másod- és harmadfokú égési sérüléseket, továbbá orrcsonttörést és nyolc napon belül gyógyuló hasfali zúzódást szenvedett. A személyi szabadság megsértéséért, zaklatásért, súlyos testi sértésért korábban börtönbüntetésre ítélt férfi a szerdai tárgyaláson nem ismerte el bűnösségét, azzal védekezett, hogy élettársa saját magát öntötte le benzinnel. Állítása szerint az asszony italozó életmódot folytatott, ezzel pedig „szégyenítette őt a falubeliek előtt”. Arra a bírói kérdésre, hogyan szerezhette a nő zúzódásos sérüléseit, G. Ferenc úgy válaszolt, hogy az asszony összeverekedett a férfiakkal a faluban. A férfitól láthatóan tartó sértett elmondta, hogy élettársa féltékeny volt, emiatt többször megverte őt.

A per a tanúk meghallgatásával folytatódik majd a megyei bíróságon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.