Babonából temettette el magát, a zivatarra viszont nem számított

Csak egyetlen éjre temettette el magát babonából egy informatikus Oroszországban, ám örök éj lett belőle: megfulladt.

MNO
2011. 06. 02. 12:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 35 éves férfi a fejébe vette, hogy ha eltemetteti magát élve egy éjszakára, akkor utána egész életében nagyon szerencsés lesz. Egy barátját kérte meg sírásójának. A rögtönzött koporsóba lyukakat fúrtak, amelyeken keresztül szívószálak meredtek ki a földből, hogy az elevenen eltemetett levegőt kapjon. Maga mellé vett még egy üveg vizet és egy mobiltelefont is, hogy ha bármi baj van, értesíteni tudja cimboráját.

Minden terv szerint haladt: a barát elföldelte a férfit, 20 centi vastag talajréteggel borítva be a koporsót, majd távozott. Amikor azonban reggel visszatért kiásni barátját, holtan találta. A tragédiát feltehetően az éjszakai zivatar okozhatta, amely eltömíthette a légszívószálakat. Az eset Blagoveszcsenszkben történt, Oroszország keleti felében. Volt már hasonló: tavaly nyáron az északnyugati Vologdában temettette el magát egy férfi ugyancsak egy barátjával, ám ő nem jószerencse reményében, hanem hogy legyűrje halálfélelmét. Már másfél óra múlva halott volt, agyonnyomta a rálapátolt föld – adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.