Bezár a Van Gogh Múzeum

Felújítás miatt fél évre bezár az amszterdami Van Gogh Múzeum, de a festmények máshol megnézhetők lesznek. A munkálatok a jövő év októberében kezdődnek – közölte Axel Rueger múzeumigazgató.

MNO
2011. 06. 26. 11:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyűjtemény legfontosabb festményeit a Hermitage Amsterdam múzeumba költöztetik, hogy a Van Gogh-rajongók a 2013 márciusáig tartó renoválás ideje alatt is megtekinthessék azokat.

Amsterdam két másik jelentős gyűjteménye, a Rijksmuseum és a Stedelijkmuseum felújítása is évek óta folyik már, de azok anyaga is látható más kiállítóhelyeken.

Az évente másfél millió látogatót fogadó Van Gogh Múzeum 1973-ban nyílt meg Amszterdam szívében. Eredeti épülete a híres holland építész, Gerrit Rietveld tervei alapján készült.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.