Bíznak a kisvasutak hosszú távú fennmaradásában

Támogatja a Kisvasutak Baráti Köre Egyesületet a Vendégváró.hu szállásfoglalási és utazásszervező portál, erről megállapodást írnak alá szombaton.

MNO
2011. 06. 11. 10:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az együttműködés értelmében a Vendégváró.hu tulajdonosa, a Wellpress Kiadó Kft. vállalja, hogy a portálon történő szállásfoglalások nettó foglalási jutalékának 5 százalékát átadja az egyesületnek marketing célra, amelyet a működő magyarországi kisvasutakat népszerűsítő, egységes tematikájú, online és offline promóciós eszközök elkészítésére használhat fel.

Az együttműködésről kiadott közös közleményben Bodrogközi Gábor, a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület elnöke kiemelte: anyagi helyzetük nehéz, magasak a különféle pályadíjak, és bevételi forrásként csak az utasok által kifizetett jegyekre számíthatnak. A közleményben rámutatnak: a kisvasutak megfelelnek az ökoturizmus feltételeinek, a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület elnöke ezért abban bízik, hogy az adomány segítségével biztosítani tudják a kisvasutas közlekedésnek mint jellegzetes magyar közlekedési formának a hosszú távú fennmaradását. Magyarországon 23 kisvasút üzemel, mindegyiket más-más szervezet működteti.

A Vendégváró.hu szállásfoglalási és utazásszervező portál 2003 óta van jelen az online turisztikai piacon, az idei évtől bővítette szolgáltatásait szállásfoglalással a legkorszerűbb, kontingenskezelési rendszer alapján, amely lehetővé teszi az egyszerű, gyors, biztonságos foglalást a hazai szálláshelyeken.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.