Célegyenesben az FKF Zrt. szétválasztása

Meghozhatja a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. szétválásához szükséges végső tulajdonosi döntéseket a Fővárosi Közgyűlés a jövő szerdai ülésén.

MNO
2011. 06. 17. 15:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján olvasható javaslat szerint az FKF-ből kiváló közútfenntartási és üzemeltetési ágazat az újonnan megalakuló BKK Közút Zrt.-hez tartozik majd; a társaság a BKK szakmai és év végéig tulajdonosi irányítása alatt fog működni. A hulladékkezelés és a köztisztasági feladatok az anyacégnél, vagyis a közterület-fenntartónál maradnak.

A szétválással kapcsolatos előkészítő munka már tavaly októberben megkezdődött, március végén pedig a Fővárosi Közgyűlés elfogadta a közútfenntartási ágazat kiválásához szükséges könyvvizsgálót; továbbá döntött a létrejövő társaság cégformájáról.

A szerdai ülésen elfogadhatják a vagyonmérleg-tervezeteket, a szétválási okiratot és a cégalapító okiratot, valamint döntés születhet a személyi kérdésekben. A BKK Közút Zrt. október 1-jével alakulhat meg; feladatai között szerepelnek egyebek mellett a burkolatfenntartási és -javítási munkálatok, a főbb fővárosi útfelújítások, a hidak és aluljárók üzemeltetése és forgalomtechnikai üzemeltető feladatok ellátása. György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes javaslatáról zárt ülésen döntenek a képviselők.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.