Chatelt a vádlottal, börtönbe került

Börtönbe került nyolc hónapra csütörtökön egy esküdt Nagy-Britanniában, mert kapcsolatba lépett a tárgyalás vádlottjával a Facebook közösségi portálon keresztül, ezzel összedőlt a több millió fontos per.

MNO
2011. 06. 16. 18:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joanne Fraill az első ember, akit elítélnek egy ilyen ügyben. A 40 éves nő elismerte, hogy megsértette a bíróságot.

Az egykori esküdt a közösségi portálon csevegett a tárgyalás vádlottjával, ezzel megszegte a per kezdetén tett esküjét. A nő könnyekben tört ki a csütörtöki ítélethirdetéskor, ügyvédje azzal védekezett, védence megbánta tettét, és nem akarta aláásni a tárgyalást.

Jamie Seward alperest két hónapi felfüggesztett büntetéssel sújtották. Joanne Fraill úgy fogalmazott, együttérzett a vádlottal, ezért kezdett csevegni vele a Facebookon.

A dugába dőlt kábítószerper hatmillió fontba került az adófizetőknek. A bírónak fel kellett oszlatnia az esküdtszéket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.