Csütörtökön jöhet az országos sztrájk

Az eredetileg tervezett hétfő helyett csütörtökön tartják meg az országos közlekedési sztrájkot a csehországi szakszervezetek – jelentette vasárnap a cseh közszolgálati televízió.

MNO
2011. 06. 12. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfőre tervezett tiltakozó akciót a prágai városi bíróság szombaton törvényellenesnek minősítette, mert a sztrájkot nem jelentették be három munkanappal a megtartása előtt. Az eredeti terv szerint hétfőn hajnali három és délután 4 óra között országszerte leálltak volna a vonatok, a távolsági buszok és a városi tömegközlekedés. Jaroslav Pejsa, a vasutas szakszervezetek elnökének közlése szerint a csütörtöki akció már 24 órás lesz, és várhatóan nagyobb mértékű, mint a hétfőre tervezett tiltakozás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.