„Egy ilyen akció totális közel-keleti háborúba torkollhat”

Az izraeli hadsereg és a hírszerzés vezetésének „robusztus ellenállása” akadályozta meg tavaly, hogy az izraeli kormány katonai támadást indítson az iráni nukleáris létesítmények ellen – írta a The Sunday Times.

MNO
2011. 06. 12. 11:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vezető konzervatív vasárnapi brit lap helyi katonai és kormányforrásokat idézve felfedte, hogy Benjámin Netanjahu miniszterelnök és Ehud Barak védelmi miniszter tavaly nyáron berendelte Meir Dagant, a Moszad akkori vezetőjét, Gabi Askenázit, a hadsereg vezérkari főnökét, Juval Diszkint, a belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét vezetőjét és Ámosz Jadlint, a katonai hírszerzés főnökét, akikkel Barak közölte, hogy Izrael „vagy most” intéz támadást Irán ellen, „vagy soha”. A katonai vezetők azonban arra figyelmeztették a két politikust, hogy egy ilyen akció „totális közel-keleti háborúba torkollhat”, és a megbeszélés végül döntés nélkül ért véget.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.