Egy nagyméretű csomagot dobtak ki a vonatból

Törülköző- és cigarettaszállítmányokat foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bevetési főigazgatóságának járőrei az ország több pontján – közölte a szervezet szombaton közleményben.

MNO
2011. 06. 11. 8:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénzügyőrök Vámosszabadi térségében ellenőriztek egy szlovák honosságú gépjárműszerelvényt, amely az okmányok szerint két tonna törülközőt szállított egy magyarországi címzett részére. A konténer felnyitása után védett márkajelzéssel ellátott törülközőket találtak a szállítmányban. A tételes vámvizsgálat során 13 ezer különféle – FC Barcelona, Manchester United, Liverpool FC, Arsenal, Mercedes, Ferrari, Suzuki – felirattal ellátott védjegyoltalom alatt álló törülköző került elő.

A közlemény szerint a sofőr a védjegyjogosult engedélyt nem tudta bemutatni, ezért a bevetési főigazgatóság munkatársai a 26 millió forint értékű törülközőt lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen, áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

A pénzügyőrök egy másik helyszínen, a záhonyi vasútállomásnál is ellenőrzést tartottak. Itt arra lettek figyelmesek, hogy az Ukrajnából érkező vonatról egy utas – még a vámvizsgálat előtt – kidobott egy nagyméretű csomagot, amelyet egy ott várakozó férfi felkapott és azzal a töltés alatti fákkal borított árterületre futott. A főigazgatóság munkatársai a vasúti töltéshez közeli erdőben megtalálták a csomagot, amelyben több mint ezer doboz adózatlan cigaretta volt.

A pénzügyőrök pénteken az ukrán határszakaszhoz közeli faluban, Uszkán is ellenőrzést tartottak. Itt egy magánház udvarának szénatárolója mellett 5500 doboz Jin Ling feliratú, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak. A NAV a mintegy 7000 csomag, 8 millió forint értékű cigarettát lefoglalta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.