Egymillió dolláros kárt okozott a bombariadó

Bombariadó miatt kiürítették Tiszaújvárosban a Jabil Circuit Magyarország Kft. üzemét pénteken – erősítette meg a rendőrség az MTI információját. Az elektronikai cég ügyvezető igazgatója elmondta, bombát nem találtak, és az előzetes adatok szerint mintegy egymillió dollár az árbevétel-kiesés a leállás miatt.

MNO
2011. 06. 10. 19:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: valóban érkezett egy bejelentés, hogy egy tiszaújvárosi gyárban „hat óráig” bomba fog robbanni. Palásti Lajos, a Jabil ügyvezető igazgatója az MTI-vel közölte: a BRFK-hoz érkezett egy bejelentés, amely miatt pénteken fél 5 körül megkezdődött a Jabil tiszaújvárosi gyárának a kiürítése. A kiürítés rendben zajlott.

Hozzátette: a rendőrök a tiszaújvárosi gyárban késő estére befejezték a terület átvizsgálását, bombát nem találtak, a termelést a gyár valamennyi csarnokában újra elindították. „A téves bombariadó következtében négy órára leállítani kényszerültek a gyártást, a gyártási folyamat teljes körű visszaállítása szombatra történik meg” – ismertette. A nem tervezett leállás a vállalat számára az előzetes számítások szerint több mint egymillió dolláros árbevétel-kiesést jelent – jegyezte meg Palásti Lajos.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.