Életveszélyben a bajnok

Mesterséges kómában tartják az egyik legjobb jelenlegi kolumbiai kerékpárost, Juan Mauricio Solert, aki csütörtökön a svájci körversenyen szenvedett súlyos balesetet.

MNO
2011. 06. 17. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tour de France hegyi pontversenyének 2007-es bajnokát válságos állapotban szállították kórházba, miután a viadal hatodik szakaszának elején, Glotenben óriásit bukott, s nekicsapódott egy korlátnak.

A diagnózis szerint Solernek az agyában bevérzés keletkezett, s több csontja is eltört. Jelenleg a St. Gallen-i kórházban ápolják. A viadal orvosa szerint állapota súlyos, de stabil. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, s egyelőre még a szervezők sem tudják pontosan, mi okozta a problémát.

Soler egyik vetélytársa, Baden Cooke ugyanakkor részletesen beszámolt az esetről. Az ausztrál kerekes szerint az volt a gond, hogy egy körforgalom előtt hirtelen leszűkült az út. „Hirtelen öt centiméter magas járdaszegély került az útjába, esélye sem volt, hogy fékezzen” – írta az AP amerikai hírügynökségnek.

Május 9-én az olasz körversenyen történt tragikus kimenetelű baleset, melyben a belga Wouter Weylandt életét vesztette.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.