Elfogadták a tervet, egymillió új munkahely létesül tíz év alatt

A kormány május 24-i ülésén tárgyalta és elfogadta a nemzetgazdasági miniszter által április 27-én benyújtott Magyar Munka-tervet – írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium. A kormány által eldöntött módosításokkal frissített terv a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján olvasható.

MNO
2011. 06. 23. 9:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar gazdaság egyik legfontosabb problémája a foglalkoztatás nemzetközi viszonylatban kirívóan alacsony szintje, amelyre az elmúlt évtizedben nem sikerült érzékelhető javulást eredményező megoldást találni. A kormány programjában elkötelezte magát az iránt, hogy ezt a helyzetet megváltoztassa olyan intézkedésekkel, amelyek 10 év alatt 1 millió új adózó munkahely létrehozását eredményezik. Ehhez számos olyan strukturális intézkedésre is szükség van, amelyektől rövid távon nem várhatók látványos eredmények, de középtávon megalapozhatják a foglalkoztatás tartós és jelentős bővülését.

A Magyar Munka-terv a Széll Kálmán-tervben jelzett, a foglalkoztatás területét érintő strukturális változásokat mutatja be, szem előtt tartva a kormányprogramban vállalt célokat és figyelembe véve az Új Széchenyi-terv keretében rendelkezésre álló uniós források adta lehetőségeket is.

A Magyar Munka-terv szövegét itt olvashatja.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.