Elfogták a gyújtogató graffitiseket

Elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azokat a fiatalkorú fiúkat, akik felgyújtottak több szelektív hulladékgyűjtő tartályt áprilisban és májusban Jászapátiban; a fiatalokról kiderült, hogy ezenkívül graffitis módszerrel több házat és gépjárművet is megrongáltak – közölte a rendőrség kedden.

MNO
2011. 06. 14. 16:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jászsági kisvárosban két alkalommal, éjszaka gyújtottak fel hulladékgyűjtőket, a lángokat a tűzoltók fékezték meg. A bűncselekménnyel több százezer forint kárt okoztak az elkövetők. A májusi esetben a településen több házat és gépkocsit is megrongáltak festékspray-vel a gyújtogatások közelében – idézte fel az előzményeket a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrségi eljárás adatai alapján a nyomozók a graffitis rongálások és a gyújtogatások elkövetői körében azonosságot véltek felfedezni – tette hozzá Pásztorné Kovács Ágnes. Az ügyben május 27-én a rendőrség a helyi önkormányzattal közösen 200 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A felhívás eredményre vezetett, egy tanú információi lendületet adtak a nyomozásnak, és az elkövetőket sikerült felderíteni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.