Ellentámadásra buzdítanak az Akropoliszon + Képek

A megszorító intézkedések elleni „ellentámadást” hirdető óriás transzparenst feszítettek ki az athéni Akropoliszra hétfő reggel a PAME görög kommunista szakszervezeti szövetség aktivistái.

MNO
2011. 06. 27. 5:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A görög parlamentnek a héten kell döntenie az újabb megszorító intézkedésekről az államcsőd elkerülése érdekében. A demonstrációt a szakszervezet mintegy 300 aktivistája szervezte. Hajnalban jelentek meg a helyszínen. „A hatalom a népek kezében van, és azt soha nem adják fel. Szervezzétek meg az ellentámadást!” – áll görög és angol nyelven a Parthenon lábánál, a szikla külső falára kifeszített transzparensen. A meghökkentő és látványos akcióiról ismert PAME (Összgörög Szakszervezetek Frontja) korábban már két alkalommal is helyezett el transzparenst az Akropoliszon, legutóbb egy éve, az előző megszorító csomag bevezetésekor.


A szocialista kormány ellenzéke és a szakszervezetek kedd hajnaltól 48 órás sztrájkkal készülnek tiltakozni a szerdán és csütörtökön a parlament által elfogadandó törvénycsomag elfogadása ellen. Az euróövezet országai viszont attól teszik függővé az államcsőd szélén álló országnak nyújtandó pénzügyi segítséget, hogy Athén bevezeti-e ezeket az újabb megszorító intézkedéseket.


Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.