Épül a biomassza tüzelésű hőerőmű Miskolcon

Évente egymillió köbméter földgáz takarítható meg a Miskolcon felépítendő, 3 megawatt kapacitású, biomassza tüzelésű hőerőművel, a 780 millió forintba kerülő létesítmény alapkövét kedden helyezték el.

MNO
2011. 06. 14. 18:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alapkőletételen Méhn Imre, a Bioenergy-Miskolc Szolgáltató Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a zöldmezőben felépítendő erőmű évente mintegy négyezer tonna biomassza felhasználásával vált ki egymillió köbméter földgázt. A biomassza-erőmű melegvíz-szolgáltatást nem biztosít, ugyanakkor több mint ezer lakást lát el távhővel, amely olcsóbb lesz a jelenleginél a fogyasztóknak. Az erőmű az idei fűtési szezontól, októbertől már hőt termel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.