Érdekes anyag folyt ki az útra

Biológiailag kezelt víztelenített, nem fertőző szennyvíziszap került az útburkolatra egy tehergépjárműből 2-3 kilométer hosszon Törökszentmiklós belterületén szerdán késő este; a kifolyt anyag az utat nyálkássá, csúszóssá tette – közölte a Szolnok megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóreferense csütörtökön.<br />

MNO
2011. 06. 02. 9:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tótáné Nagy Éva tájékoztatása szerint a tűzoltók a kiérkezésük után értesítették a területileg illetékes Állami Közútkezelő Kht. kisújszállási üzemmérnökségét. A rendőrség elterelte a forgalmat a szennyezett helyről.

A közútkezelő tolólapos gépjárművel megtisztította az utat, majd az illetékes népegészségügyi szakigazgatási szerv utasítására csütörtök reggel klórmésszel fertőtlenítette a területet. A népegészségügyi és polgári védelmi szakemberek jelenleg a helyszínen a beavatkozás eredményességét vizsgálják.

Pásztorné Kovács Ágnes, a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arról számolt be, hogy az érintett útszakaszt csütörtök reggel nyitották meg a közúti forgalom előtt. A rendőrség a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt büntetőeljárást, illetve a rakomány szabálytalan szállítása miatt szabálysértési eljárást indított az ügyben.

Az eljárás során szakértő bevonásával többek között azt vizsgálják, miért nyílt ki a szennyvíziszapot tartalmazó fémkonténer zárófala, és ezért ki a felelős.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.