„Érdemes alaposan csinálni” – 45 ezer kocsmába tért be

Kocsmacsúcsot döntött egy brit férfi: 45 ezer ivóba tért be 25 ezer pint sörre.

MNO
2011. 06. 14. 13:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két adatból következőn a 66 esztendős Bruce Masters nem alkoholista, ugyanis kocsmánként átlagosan bő 3 deci sört döntött magába. (Egy pint 0,57 liter.) A kocsmák mindegyike brit földön van, és fél évszázad kemény kocsmázása volt a rekord ára. Masters 1960-ban kezdte országos portyáját. Ittas vezetésen sosem érhették, mivel mindig vonattal utazik. A 45 ezredik kocsmaállomása a walesi Hole In The Wall (Lesipuskás) volt.

Masters életelve az alaposság. „Ha valamit érdemes csinálni, akkor azt érdemes alaposan csinálni” – idézte a férfit a brit Metro újság.

A kocsmázást pedig ezek szerint nagyon érdemes csinálni, mert Maters nagyon alaposan csinálta. Idővel számítógépes adatbázisban összegezte pontos feljegyzéseit, kocsmanaplós „sörlaj(t)stromát”. A 45 ezer ivó nagy szám, ám még így is maradt bőven brit kocsma, melybe nem tette be lábát Masters. Két nagy kedvence a Bumble Bee (Dongó) és a The Swan (A hattyú) lakóvárosában van, Flitwickben. Bevallja, hogy neje nem rajong a kocsmarekordért, de nem is zsémbel miatta, egyszerűen csak jobban szeret otthon lenni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.