Esküt tettek a sportolók

A 46 magyar sportolóból 43-an vettek részt szerdán a Szervátültetettek 18. Világjátékára utazók ünnepélyes eskütételén a Magyar Sport Házában.

MNO
2011. 06. 01. 16:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svédországi Göteborgban június 17. és 24. között 13 sportágban mérik össze erejüket a transzplantáción átesett versenyzők. A Nemzeti Sportszövetség által szervezett szerdai eseményen az eskü szövegét Berente Judit úszó mondta el, a sportolókat pedig Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára búcsúztatta. „Nem tudok nem visszatekinteni 1998 nyarára, amikor olyan jövőképet álmodtunk meg, amely az elmúlt években érmekké érett – fogalmazott Szekeres. Szeretnénk eredményesek lenni Göteborgban is, nagyon fontos, hogy a sportolóink hogyan teljesítenek. Ha valaki a hazáját képviseli, az megannyi hajtást és munkát követel meg.”

A szervátültetettek legutóbbi, 2009-es, Brisbane-ben megrendezett seregszemléjén Magyarország az ötödik helyen zárt az éremtáblázaton 21 arany-, 27 ezüst- és 22 bronzéremmel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.