Európában és Magyarországon is megugrott

Megélénkült a kereslet a személyautók iránt májusban az Európai Unióban az áprilisi visszaesés után az európai autógyártók szövetségének (ACEA) pénteken publikált adatai szerint.

MNO
2011. 06. 17. 12:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Májusban 7,1 százalékkal több új autót helyeztek forgalomba, mint egy évvel korábban. Áprilisban még 4 százalékos volt a tizenkét havi csökkenés. A 27 tagországban 1,2 millió autó kapott rendszámot, tavaly májusban 1,12 millió. Az első öt hónap értékesítését tekintve is javult a helyzet az EU-ban: január–május között már csak 0,8 százalék volt a csökkenés éves viszonylatban, míg áprilisban még 2,7 százalékos visszalépést regisztrált az ACEA.

Az ACEA tudomása szerint Magyarországon 3814 új autót helyeztek forgalomba májusban, 12,1 százalékkal többet, mint egy éve. Áprilisban még csak 0,8 százalék volt az éves növekedés. Magyarországon egyébként január óta hónapról hónapra nőtt az értékesítés az ACEA-adatok szerint. A visegrádi négyek közül a legnagyobb mértékben Szlovákiában nőttek az eladások májusban, 32 százalékot meghaladó mértékben, míg Csehországban 2,5 százalékkal, Lengyelországban 3,4 százalékkal csökkentek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.