Félmilliárdból gazdálkodhat a Diósgyőr

Hozzávetőleg félmilliárd forintos költségvetéssel vág neki a következő bajnoki idénynek a labdarúgó élvonalba az NB II Keleti csoportjának megnyerésével visszajutott Diósgyőr.

MNO
2011. 06. 17. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dudás Hunor, a csapatot működtető sportvállalkozás ügyvezetője a Népszabadságnak nyilatkozva elmondta, hogy a szakmai célokról csak az átigazolások fényében tud majd beszélni, de az eddig elvégzettekről be tud számolni. „Az első év a romeltakarításról szólt, mivel 200 millió forintos tartozást kellett kiegyenlítenünk. Most előtérbe kerülhet a klubmodell átalakítása: nem titok, hogy nyugati mintát igyekszünk követni” – tette hozzá.

Az ügyvezető arról is beszélt, hogy a vonatkozó törvény hatályba lépését követően a klub átalakította a játékosok szerződéseit, az egyszerűsített közteher-viselési hozzájárulás keretében fizeti a futballistákat, azaz a vezetőség „kifehérítette” a kereseteket.

Leisztinger Tamás, az ország leggazdagabb embereinek egyike tavaly nyáron vásárolta meg a klub többségi tulajdonrészét, és bár a csapat az elmúlt idénynek visszafogottabb célokkal vágott neki, végül máris sikerült rögtön visszajutnia az élvonalba. A Cegléd elleni évzárón a bajnokcsapatot kilencezer szurkoló köszöntötte, minden bizonnyal abban a reményben, hogy az első osztályban is megállja helyét az alakulat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.