Friss Róbert: Hazárdjáték

MNO
2011. 06. 01. 6:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Friss Róbert: Ha a józan ész tiltakozik is a szerződések most ajánlott módosítása ellen – ami nyilván súlyos többletköltségekkel jár majd –, sokan mégis belemennek majd ebbe, mert a havi 10-15 ezer forint mai látszatmegtakarítás, az adósság törlesztésének jövőbe tolása életet jelenthet. Akin pedig már semmi sem segít, ahhoz eljön az eszközkezelő, az államosítás. Az otthont, tartozásával együtt átveszi az állam, jobb esetben az eddigi tulajdonos maradhat bérlő, s most már csak az a kérdés, a lakbért miből tudja kifizetni. A többség ugyanis nem azért nem fizetett eddig a banknak, mert nem akart, hanem mert nem tudott. Lakbérre telik majd? Hogy aztán mindez mennyire sérti a kormányfő által annyira értett „magyar mentalitást”, amely a saját lakás biztonságára vágyik, nem a bizonytalan albérletre – az más kérdés. Mint ahogyan az is, miért kell elhitetni emberek százezreivel, hogy ha bajba jutnak, az állam majd segít, pedig mégsem, viszont közben tönkre vágja a bankrendszer hitelezési potenciálját, így az ingatlanpiacot is.

A teljes cikket itt olvashatják.

(Népszabadság, 2011. június 1.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.