Fű volt az eledele az eltévedt turistának

Csaknem két héten át bambuszon és füvön élt az a japán turista, aki egy rövid sétára indult szállodájából, de a hegyi ösvényt szem elől tévesztve 14 napig kóborolt a nepáli hegyekben, végül szerencsésen visszatért.

MNO
2011. 06. 10. 19:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 49 éves nő május 25-én indult sétálni a Katmandutól 50 kilométerre északra, 4300 méteres magasságban található hegyi tó környékére.

Elmondása szerint csupán 500 méterre távolodhatott el a hegyi ösvényről, amelyet aztán képtelen volt újra megtalálni. Mivel biztos volt abban, hogy hamarosan keresni fogják, két napig egy tapodtat sem mozdult, a harmadik napon végül úgy döntött, hogy egyedül próbál visszajutni a lakott területre vezető ösvényre. A 14 naposra nyúló túrája során bambuszrügyön, füvön és patakvizen élt, éjszakára pedig kisebb barlangokban, sziklahasadékokban húzta meg magát.

„Szerencsére nem volt hideg, és csak néhány napon volt szemerkélő eső” – mesélte a turista, akire végül a helybéliek találtak rá kedden. Három nappal később, pénteken érkezett vissza Katmanduba, ahol néhány szúnyogcsípésen kívül szinte már nem is látszott rajta, hogy két hétre nyoma veszett.

Nem messze attól a helytől, ahol a japán nőnek nyoma veszett, a hegyi mentők megtalálták annak a 63 éves japán nőnek a holttestét, akit egy 5844 méter magas csúcsról ereszkedve sodort el egy lavina. A hegymászót és nepáli vezetőjét múlt héten szombaton érte a baleset, a férfit egyelőre még nem találták meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.