„Ha van valami a szájukban, kevésbé keresgélnek majd”

Répát kapnak cigaretta helyett a rabok Új-Zéland egyik börtönében, hogy felkészüljenek a július elsejétől érvénybe lépő dohányzási tilalomra.

MNO
2011. 06. 02. 7:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Invercargill börtöne répáztatja rabjait – persze csak a dohányzókat. A napi fejenkénti adag két réparúd, amelyet igyekeznek a konyhások egyformára, és lehetőleg cigaretta méretűre faragni. Egy öles répából szűk doboznyi „répacigi” telik ki, 16 szál. „Ha van valami a szájukban, akkor kevésbé keresgélnek majd cigaretta után” – foglalta össze a kezdeményezés elméleti alapját és reményét Beven Hanlon, a szigetország büntetésvégrehajtási szövetségének elnöke.

A július 1-jétől érvényes dohányzási tilalom a börtönőrökre nem vonatkozik, de ők is csak a szabadban gyújthatnak rá – adta hírül a Southland Times című új-zélandi lap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.