Harmadszor esküdött „örök” hűséget

Unokaöccse világraszóló áprilisi esküvőjénél jóval szerényebb körülmények közepette nősült meg Charles Spencer gróf, Vilmos herceg nagybátyja, aki immár harmadszor esküdött „örök” hűséget.

MNO
2011. 06. 19. 16:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 47 esztendős Spencer gróf – Vilmos néhai édesanyjának, Diana hercegnőnek az öccse – ezúttal egy 38 éves kanadai hölgyet vezetett az oltár elé, szűk családi körben. Karen Villeneuve – egykori modell és szállodai recepciós –, aki a hétvégi esküvő után Spencer grófnőként szólítandó, szintén elvált: előző férje Mark Gordon, a Ryan közlegény megmentése című, Steven Spielberg rendezte háborús filmeposz és több más hollywoodi megasiker producere volt.

Az esküvő helyszíne Spencer gróf birtoka, a Northamptonshire grófságbeli Althorp volt. A birtok tavának kis szigetén helyezték végső nyugalomra annak idején Dianát, aki 1997-ben, Párizsban vesztette életét autószerencsétlenségben.

Az althorpi menyegző külsőségeiben nem is volt hasonlítható Vilmos és polgári származású választottja, Katalin cambridge-i hercegnő – korábbi nevén Kate Middleton – április 29-i világraszóló frigyéhez. A brit trón második számú várományosának és arájának londoni esküvőjét óvatos becslések szerint is kétmilliárd tévénéző követte világszerte, és a brit főváros utcáit egymillió ünneplő alattvaló lepte el a munkaszünetté nyilvánított jeles napon.

Charles Spencer esküvőjéről ugyanakkor néhány soros margóhírben számolt be egy-két vasárnapi brit lap. Diana halála után Spencer gróf és a brit királyi család között enyhén szólva is fagyossá vált az addig sem túl szívélyes viszony. Minden brit alattvaló élénken emlékszik arra a rendkívüli beszédre, amelyet Charles Spencer a londoni Westminster apátságban, Diana temetési szertartásán mondott, nem titkolva el lesújtó véleményét a királyi famíliáról, és a Dianával szemben tanúsított magatartásukról. Beszédét példátlan módon tapsvihar fogadta a Westminster apátságon belül és kívül is, miközben a királyi család tagjai – köztük II. Erzsébet királynő – kővé dermedt arccal ültek.

A fagy azonban azóta felengedett a Spencer-klán és az udvar között. Ennek egyik beszédes jeleként Vilmos és Katalin esküvőjén Charles Spencer 16 éves fia, Louis volt az egyik „nyoszolyófiú”, és a nagy eseményre a grófot is meghívták, menyasszonyával együtt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.