Hat év után újra összegyűjtik a magyar termékek legjavát

Összhangban a kormány vidéket és mezőgazdaságot támogató politikájával az idén ősszel hat év után ismét megrendezik az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást – közölte Fazekas Sándor szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 06. 15. 11:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vidékfejlesztési miniszter hozzátette: a mostani árumustra lesz a hetvenötödik a kiállítások sorában. Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK) a magyar termékek legjavával szeretnék megismertetni a látogatókat, mindenekelőtt a városiakat. Emellett családbarát kiállítást kívánnak szervezni, hogy a gyerekek is jól érezhessék magukat az ötnapos bemutatón.

Fazekas Sándor elmondta, hogy az OMÉK díszvendége az unió soros elnöki tisztét 2011 második felében betöltő Lengyelország lesz. Emellett a kiállításra számos diplomatát és üzletembert is várnak, így az OMÉK jelentős nemzetközi eseménnyé is válik. Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás szeptember 28. és október 2. között lesz Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban. Fazekas Sándor kitért arra: a közönségprogramok mellett számos szakmai rendezvény, konzultáció várja majd az érdeklődőket.

Simon Péter, az Agrármarketing Centrum (AMC) igazgatója arról beszélt, hogy az AMC például kevésbé ismert termékpályákat – mint például a nyúltenyésztéssel foglalkozók vagy a házi sörfőzők tevékenységét is – szeretné bemutatni az ismertebbek mellett, mint a zöldség-gyümölcs, a hús vagy a tej. Az igazgató felhívta a figyelmet: a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetése – élén a miniszterrel – a kiállítás ideje alatt az „A” pavilonban jelen lesz, és „fogadóórát” tart, ahol kérdezhetik a látogatók a tárca vezető tisztségviselőit.

Külön kiemelt figyelmet kap a gép- és borbemutató, a Nemzeti Lovas Stratégia, továbbá az élőállatok bemutatása és a vidéki, falusi vendéglátás lehetőségeinek megismertetése a látogatókkal – tette hozzá. Kérdésre válaszolva az AMC igazgatója elmondta: a kiállításon egy négyzetmétert tízezer forintért, egy, a bemutatkozás célját szolgáló faházat pedig százezer forintért lehet bérelni. A bérleti díjból ugyanakkor kedvezmények is kaphatók, például olyan produkció bemutatása esetén, amely egyedi az OMÉK-on. A kiállítás megszervezésére bruttó egymilliárd forint áll rendelkezésre – közölte.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.